תביעה לכתובה
אשה הגישה תביעת גירושין.
הצדדים הופיעו בביה"ד ולאחר דיון הסכימו להתגרש ולאחר הגירושין ידון ביה"ד בתביעת האישה שבעלה לשעבר ישלם לה את כתובתה.
נבהיר תחילה באלו מקרים מגיע לאישה כתובתה ובאלו מקרים אין מגיע לאישה כתובתה.
א. בעל שדורש להתגרש מסיבה שאינה מוצדקת הוא חייב לשלם לאשתו את כתובתה.
ב. בעל שתובע לחייב את אשתו בגט משום שהיא מורדת כנגדו וביה"ד מחייב אותה להתגרש אישה זו מפסידה כתובתה. ולפעמים ביה"ד צריך להתרות באשה שאם לא תחזרי לשלום לבעלך תפסידי כתובתך.
ג. בעל ואישה שבאים לביה"ד ודורשים שניהם להתגרש ולשום צד אין עילה ברורה להאשים את הצד השני שהתנהגותו יש בה כדי לחייבו להתגרש. במקרה זה יש לצדדים דין של שניהם מורדים ולאישה מגיעה עיקר כתובתה ומפסידה תוס' כתובה מספק.
ד. במקרה ששני הצדדים באים לב"ד ודורשים להתגרש אולם לאישה ראיות שהבעל הוא הגורם לגירושין כגון שמורד כנגדה או שחי עם אישה אחרת או שיש לבעל דרישות שהאישה אינה חייבת להיענות להן או שהבעל פגע באשה ואם היה פונה בצורה נאותה ומבקש שתחזור אליו לשלום בית האישה היתה נענית במקרים אלו אין האישה מפסידה כתובתה או תוספת כתובה.
ה. אישה שדורשת להתגרש וביה"ד מתרשם שאינה רוצה בשלום-בית ואין לה טענות ברורות שבעלה פשע כנגדה ומחמת כן הוא חייב לגרשה, והבעל נענה לאישה ונותן לה גט אישה זו מפסידה תוספת כתובה ולגבי עיקר כתובה יש לדון בארוכה ולא נדון כאן על מקרה זה.
הדברים דלעיל נכתבו בצורה כללית כהקדמה להאמור להלן ואין להוציא פס"ד על פי האמור לעיל כיון שבכל מקרה צריך לדון לגופו של דבר.
להמשך : http://www.daat.ac.il/daat/psk/psk.asp?id=283