כדי שתקום חבות בנזיקין על בעל המקרקעין כגון: אם הנפילה ברחוב אז העירייה, אם נפילה בקניון אז הנהלת הקניון, אם נפילה  בסופרמרקט אז בעל הסופרמרקט אם נפילה בבית מלון אז בעל בית המלון נפילה בחנות אז בעל החנות  וכן הלאה  יש להוכיח רשלנות בעל המקרקעין.

עצות לנפגע בתאונת רחוב/תאונת מדרכה/בור בכביש: ע"מ להוכיח המפגע רצוי ואף חובה לצלם מקום האירוע מיד לאחר התרחשותו שאחרת עשוי בעל המקרקעין לתקנו בינתיים ולא יישאר עוד תיעוד לקיומו. ותוך דיווח לבעל המקרקעין /לרשות-לעירייה על המפגע/מכשול ברחוב ותיעוד דיווח זה (שרצוי כי ייעשה בכתב ולא רק בע"פ), עם מי נעשה הדיווח וכו'.
כמו כן חשוב לרשום פרטי עדים שנכחו בעת האירוע ו/או בסמוך לאחריו וסייעו בפינוי הנפגע. גם אם המדובר בקרובי משפחה ולא באנשים זרים.

וכן לשמור כל הוצאה שנגרמה לכם כתוצאה מהפגיעה- נסיעות, תחבושת, נעל מיוחדת,אם נשברו המשקפיים אז קבלה על התיקון או על משקף חדש,חולצה יקרה שנקרעה וכד'. כמובן לשמור כל תיעוד רפואי שיש כתוצאה מהתאונה. חשוב מאד להתייעץ עם עו"ד שמתעסק בתחום ע"מ לקבל הדרכה שבדרך-כלל משפיעה רבות על תוצאה סופית של קבלת פיצויי הולם.

*כל האמור לעיל' הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי. כל הסתמכות על האמור הינה באחריות המסתמך ועל דעתו בלבד. בכל מקרה מומלץ לקבל יעוץ אישי ופרטני

מ עורך דין.

תפריט
נגישות